Skip to main content

15 March 2019

Zelfstandige en slechts enkele jaren van uw pensioen verwijderd?

Dan boost POZ uw pensioenkapitaal!

De POZ (Pensioenovereenkomst voor Zelfstandigen) is sinds 1 juli 2018 een manier om een aanvullend pensioen op te bouwen voor zelfstandigen zonder een vennootschap. Deze nieuwe formule is gebaseerd op de Individuele Pensioentoezegging waar enkel zelfstandige bedrijfsleiders recht op hebben. Ook al bent u slechts enkele jaren van uw pensioen verwijderd, dan nog is een storting op een POZ een fiscaal zéér interessante formule voor u! Als specialist in aanvullend pensioen voor zorgverleners biedt Curalia ook de mogelijkheid dit type overeenkomst te onderschrijven.

Curalia biedt u een verzekeringscontract met gewaarborgd rendement (tak 21) waarvan de rentevoet jaarlijks aanpasbaar is.

Het maximaal fiscaal aftrekbaar bedrag is in functie van uw gemiddeld inkomen over de afgelopen 3 jaar als zelfstandige. Net als voor de IPT, dient u de 80%-regel te volgen: uw totale pensioen (wettelijk en aanvullend) mag niet meer dan 80% van uw professionele inkomen bedragen. Het grote voordeel van de POZ? De reserves opgebouwd voor 1 januari 2018 – zoals bijvoorbeeld de reserves gestort op het Aanvullend Pensioencontract en stortingen van het RIZIV – hebben geen invloed op de POZ!

Indien u de gegevens van uw inkomen van 2018 heeft, dan kan Curalia berekenen wat het maximaal aftrekbaar bedrag voor u is en of de POZ de juiste oplossing is in functie van uw situatie.

Interesse? Hier kunt u meer lezen over de POZ en vindt u het formulier om de berekening van de 80%-regel aan te vragen. U kunt natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen op 02/735.80.55 of via info@curalia.be.

Gerelateerd nieuws