Skip to main content

17 April 2019

Rechtsbijstandverzekering wordt fiscaal aftrekbaar door nieuw wetsvoorstel

Goed nieuws voor wie een aparte rechtsbijstandverzekering wil afsluiten, want deze wordt in de toekomst fiscaal aftrekbaar!

Het wetsvoorstel in kwestie werd op 4 april door het parlement en minister van Justitie Koen Geens goedgekeurd.

Het wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat mensen zich in juridische geschillen gemakkelijker kunnen beschermen en justitie voor iedereen toegankelijker wordt. Concreet zal u maximaal €124 aan belastingvermindering kunnen genieten. Er wordt immers een belastingvermindering van 40% toegekend op verzekeringspremies tot en met 310 euro. De nieuwe wet treedt ten vroegste in september in werking, 4 maanden na publicatie in het Belgische staatsblad.

Hoewel een rechtsbijstandverzekering niet verplicht is, heeft bijna iedereen wel al eens een juridisch geschil meegemaakt. Als dat bij u het geval is, weet u dat dergelijke conflicten torenhoge kosten met zich meebrengen. Met een rechtsbijstandverzekering bent u beschermd tegen deze kosten, of u schuld treft of niet. Er eentje aanschaffen, is dus geen overbodige luxe. De goedgekeurde belastingmindering moet meer mensen aanzetten dit te doen, volgens minister van Justitie Koen Geens. ‘Justitie moet toegankelijk zijn voor iedereen. Door de rechtsbijstandverzekering fiscaal aftrekbaar te maken, hopen we dat mensen zich op die manier kunnen beschermen.’ 

Let wel op: het belastingvoordeel zal alleen gelden op een aparte rechtsbijstandverzekering, en dus niet op het luik rechtsbijstand dat bij een ander verzekeringscontract hoort (zoals bv. bij de familiale verzekering). Wanneer u een aparte rechtsbijstandverzekering afsluit, heeft u de keuze om een aantal materies te dekken naargelang uw situatie en behoeftes, zoals burgerlijke of strafrechtelijke materie. Wist u dat u al voor €44,13 per jaar een rechtsbijstand privéleven kunt afsluiten die u hiertegen beschermt? Bel ons gerust om uw situatie uit te leggen via info@curalia.be of bel naar 02/735.80.55. Wij helpen u met plezier verder.

 


 

Gerelateerd nieuws