Skip to main content

5 March 2019

Raakt uw kind gewond in het buitenland?

Een kind wordt in het buitenland door een hond verwond: met rechtsbijstand D.A.S. werden 50.000 euro aan juridische kosten vermeden.

Het is winter en dus gaan veel Belgen naar goede gewoonte op vakantie. Hoewel u er misschien niet meteen aan denkt, kunt ook u of uw familie tijdens deze vakantie slachtoffer worden van een ongeval of conflict. Zonder juridische bescherming kan u dat een ferme financiële kater opleveren. Wist u dat u met rechtsbijstand D.A.S. ook in het buitenland juridische bescherming geniet? Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over uw rechten tijdens een vakantie. Ook de medische kosten zijn gedekt door de hospitalisatieverzekering.

Een waargebeurd voorbeeld:
Op 26 december 2009 gaat Marc H., aangesloten bij D.A.S., samen met zijn familie op skivakantie in Zwitserland. Plots wordt zijn zoontje van vier aangevallen door een hond. Het kind is zwaar toegetakeld.  De eigenaar van de hond beweert dat het kind op de hond is gevallen en wil niet in discussie gaan. Alle pogingen tot bemiddeling mislukken en D.A.S. start een juridische procedure op om de belangen van Marc H. te verdedigen.

Dergelijke buitenlandse procedures zijn erg duur en brengen een grote juridische en administratieve rompslomp met zich mee. Gelukkig beschikte Marc H. over een rechtsbijstandverzekering bij D.A.S. die volgende zaken dekt:

  • Minnelijke schikking

  • Alle verplaatsingskosten tussen België en Zwitserland, samen met de kosten van de reis

  • Procedurekosten en juridische kosten

  • Medische expertise door een arts ter plaatse

  • Medisch onderzoek in België

  • Andere kosten die onvermijdelijk samen gaan met dit ongeval

Ga op reis zonder zorgen en sluit nu een rechtsbijstandverzekering af bij Curalia. Wij zetten alle mogelijke middelen in om uw belangen te verdedigen, zowel in binnen- als in buitenland.  

Bron: D.A.S.

Gerelateerd nieuws