Skip to main content

11 January 2019

Het overzicht van uw aanvullend pensioen op Mypension.be

Op Mypension.be kunt u het bedrag van uw aanvullend pensioen contracten raadplegen.

Mypension.be geeft u een duidelijk en compleet zicht op uw aanvullend pensioen. U kan er consulteren tijdens welke job(s) u iets heeft opgebouwd en welke verzekeraar of pensioenfonds uw rechten beheert.

Het aanvullend pensioen kan aangeboden worden door de werkgever of bedrijfssector aan hun werknemers en zelfstandigen kunnen er één voorzien voor zichzelf. De zorgverleners zijn hierop een uitzondering. Apothekers, kinesitherapeuten, artsen, tandartsen en logopedisten bediende kunnen door het ondertekenen van de RIZIV conventie eveneens een aanvullend pensioen opbouwen zoals zelfstandigen. Mypension.be maakt hier geen onderscheid. Dit is de reden dat de informatie met betrekking tot uw RIZIV contract (sociale pensioenovereenkomst) is dus beschouwd als aanvullend pensioen voor zelfstandigen, zelfs voor de zorgverleners bedienden. 
De gegevens die u er nu terug kunt vinden zijn van 31/12/2017.
 
Sinds november 2017 kunnen werknemers, zelfstandigen en ambtenaren op Mypension.be ook terecht voor het pensioenbedrag van hun wettelijk pensioen. Uw online pensioendossier geeft een overzicht van alle gegevens over uw wettelijk pensioen en de loopbaangegevens die worden gebruikt voor de berekening van uw Belgisch wettelijk pensioen.
 
Indien u bij Curalia aan pensioenopbouw doet, kunt u altijd contact opnemen met de beheerder van uw dossier om informatie te krijgen omtrent uw aanvullend pensioen. info@curalia.be of 02/735.80.55.

Gerelateerd nieuws