Skip to main content

20 February 2019

Extra waarborgen brandverzekering

De brandverzekering is de meest verspreide verzekering in ons land. Een basis brandverzekering dekt natuurrampen (wettelijk verplicht) en schade door brand, water, stookolie,…

Deze basisdekkingen kunnen verder aangevuld worden met extra waarborgen zoals inboedel en diefstal.  
De basis brandverzekering die Curalia aanbiedt (via Baloise Insurance) bevat een aantal extraatjes. Hiermee wil Baloise tegemoetkomen aan de (nieuwe) noden van zijn klanten.
Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste waarde van een gebouw te bepalen. Bij aankoop van een huis betaal je de marktwaarde, met daarin de grond. Bij onderschrijving van een brandverzekering bij Baloise, kan je een gratis expertise laten uitvoeren. Op deze manier bent u juist verzekerd en zal de volledige schade aan uw gebouw vergoed worden mocht blijken dat het verzekerde kapitaal van uw gebouw vastgesteld door de expert onvoldoende is. 
Baloise houdt ook rekening met nieuwe verplichte bouwnormen. Worden er bij de herstelling van uw gebouw bouwnormen opgelegd in de voorwaarden van de meldingsplicht of de bouwvergunning (bv. isoleren van het dak), dan betaalt Baloise de extra kosten door deze verplichting tot maximaal 10% van het verzekerde bedrag gebouw.
U ruilt uw woning met iemand anders of u gaat op vakantie en maakt gebruik van een woningoppas? Duurt dit niet langer dan 120 dagen, dan verzekert Baloise de gebruikersaansprakelijkheid van de gebruiker voor de schade die hij veroorzaakt aan uw woning. Ook het verhuur van kamers in uw woning (uitgezonderd studenten) valt hieronder.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Wenst u meer informatie over onze brandverzekering, aarzel dan niet ons te contacteren via info@curalia.be of op 02/735.80.55. 
 

Gerelateerd nieuws