Skip to main content

4 December 2018

Bereken hoeveel u kunt verdienen door op uw aanvullend pensioen contract te storten!

Het einde van het jaar is in zicht. Misschien vraagt u zich af wat u dit jaar nog kunt doen om te genieten van fiscaal voordeel. Een storting doen op uw aanvullend pensioencontract blijft de meest interessante oplossing voor u als zorgverlener: u recupereert immers tot 54% via uw belastingaangifte. U denkt misschien “maar dit is in mijn situatie niet mogelijk”?

Zorgverleners bedienden die tot de RIZIV-conventie zijn toegetreden (apothekers, kinesitherapeuten, verpleegkundigen, logopedisten) of het akkoord met de mutualiteiten niet expliciet hebben verworpen (artsen, tandartsen) kunnen van het fiscale voordeel genieten, ongeacht hun functie. Als zelfstandige kunt u hier sowieso van genieten, ook als u niet geconventioneerd bent!

U kunt dit fiscaal voordeel cumuleren met pensioensparen. Pensioensparen geeft u sinds 2012 recht op 30% fiscaal voordeel. Het Aanvullend Pensioencontract van Curalia biedt u tot wel 54%! U kunt hier zelf berekenen hoeveel u fiscaal kunt aftrekken.

Om te genieten van de fiscale aftrek voor 2018 in het kader van uw aanvullend pensioen, dient uw storting ons ten laatste op 31 december bereikt te hebben. Daarom is het belangrijk uw betaling ten laatste op dinsdag 25 december uit te voeren op het rekeningnummer BE47 3100 2364 8080.

Heeft u nog geen aanvullend pensioencontract bij Curalia? Aarzel niet om contact met ons te nemen via info@curalia.be of op 02/735.80.55. Wij helpen u ook telefonisch of per email verder met al uw vragen.
 

Gerelateerd nieuws

Gerelateerde diensten